- Gjennom stipendordningen vil banken markere at vi verdsetter talenter i vårt kjerneområde, og at vi ønsker å være en inspirasjonskilde for videre utvikling innenfor områdene kultur, idrett og utdanning. Mottoet for stipendutdelingen vår er «Vi tar vare på de unge, lokale talentene», sier adm. banksjef Rolf E. Delingsrud i Totens Sparebank.

Totens Sparebanks talentstipend ble lansert i 2015, og blant tidligere mottakere av stipendet er blant andre Sofie «Fieh» Tollesbøl, Ma Jester, Marthe Mæhlum Johansen, Thea Minyan Bjørseth, Ansgar Evensen og Thomas Aasen Markeng. Siden 2015 har banken nå delt ut over en million kroner til lokale talenter.

Det har vært mange gode søknader, årets stipendvinnerne er nå klare:

Idrettsstipend:
Sayed Kazemi fra Raufoss - Bokser - 40.000 kr
Håvard Bentdal Ingvalsen fra Moelv - Friidrettsutøver - 35.000 kr

Kulturstipend:
Peter Theisen Amlie fra Bøverbru - Filmskaper - 50.000 kr

Utdanningsstipend:
Thea Bratland Hansen fra Gjøvik - Studerer rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo - 25.000 kr

Talentstipendet ble opprettet i forbindelse med ungdoms-OL og ble første gang delt ut i 2015. Oversikt over tidligere vinnere kan sees her. Søknadsfristen for stipendene var 30. april 2022, og en jury bestående av representanter for banken, samt eksterne fagpersoner innenfor kategoriene har vurdert innkommende søknader og kåret årets vinnere.


Juryens begrunnelser:

Idrettsstipendet (i år på totalt 75.000 kr) ble delt mellom bokseren Sayed Kazemi (40.000 kr) og friidrettsutøveren Håvard Bentdal Ingvalsen (35.000 kr).

 Det var mange søkere på årets idrettsstipend og vi ser at det er et høyt nivå på prestasjonene til utøverne i vårt område, samtidig som det er mange ulike idrettsgrener som er representert. Det er gledelig. Vi har i år valgt å gi stipend til to utøvere:

Hovedandelen av stipendet går til en utøver som til tross for sin unge alder har gjennomgått og opplevd mye. Utøveren har tatt ansvar for seg selv, lært seg nytt språk og kultur og deltatt i lokalmiljøet på en meget positiv måte. Han har også utviklet seg raskt i sin egen idrett. Denne sesongen ble han 3 ganger Norgesmester i tre ulike vektklasser og kronet det hele med kongepokal under årets NM. Han har også flere gullmedaljer fra internasjonale turneringer og stevner. I tillegg er han tatt ut til Olympiatoppens satsingsgruppe innenfor boksing frem mot OL i Paris 2024. 
Stipendet på kr 40 000 går til Sayed Kazemi.

Det andre stipendet går til en utøver på bare 19 år, men som likevel har oppnådd en tid på sin hoveddistanse bare én norsk utøver gjennom tidene har klart å slå. Utøveren er tatt ut på rekruttlandslaget og representerer Moelv IL. Målet er å bli en så god 400m løper som mulig og kanskje også utfordre tidene til Karsten Warholm på lengre sikt. 
Stipendet på kr 35 000 går til Håvard Bentdal Ingvaldsen.

Kulturstipendet (50.000 kr) går til Peter Theisen Amlie fra Bøverbru på Vestre Toten.
Stipendvinneren innenfor kultur er utvilsomt en svært talentfull filmskaper. Gjennom sitt produksjonsselskap har han regissert, skrevet og produsert en rekke filmer både internasjonalt, nasjonalt og lokalt. Hans portefølje viser store kunstneriske ambisjoner og svært høy aktivitet, sin unge alder til tross. Juryen har stor tro på at stipendvinneren vil nå langt, og være en god ambassadør for regionen. Totens Sparebank ønsker derfor å støtte han i å utvikle sine prosjekter for å nå sine mål som filmregissør og manusforfatter. Vi gleder oss til å se mer av filmene hans i årene som kommer.

Utdanningsstipendet (25.000 kr) er tildelt Thea Bratland Hansen (25) fra Gjøvik. 
Stipendvinneren studerer rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har utpekt seg ved stort engasjement gjennom studiene også utover det faglige. Studiene er gjennomført med gode resultater, både ved UiO og i tilleggsemner ved andre universiteter. På mastergradsoppgaven oppnådde hun toppkarakteren A. Til høsten skal hun studere ved et velrennomert universitet i Roma, og stipendet vil primært bidra til å muliggjøre dette. Dette er en god og verdig vinner av utdanningsstipendet fra Totens Sparebank.