1. Gratis å eie – og å bruke
Kredittkort har fått et ufortjent dårlig rykte. Et kredittkort trenger faktisk ikke å koste noen ting. Både å eie og å bruke kortet er nemlig gratis. I tillegg får du inntil 45 dagers betalingsutsettelse før regningen må betales. Du velger selv om du vil ha forfallsdato den 5., 15. eller 25. i hver måned.

2. Få faste rabatter og gode tilbud
Kjenner du til fordelsprogrammet som er knyttet til kredittkortet ditt?
Planlegger du sommerens ferietur, kan du med et kredittkort fra Eika benytte deg av Eika Hoteller. Her får du tilgang til over fem millioner hotelltilbud fra tusenvis av nettsteder og reservasjonssystemer. Med ett enkelt søk kan du dermed få beste pris på hotellopphold over hele verden.

Skal du leie bil, bør du sjekke Eika Leiebil. Her får du garantert lave priser, og betaler du med kredittkortet ditt, får du i tillegg 10 prosent rabatt.

3. Du får reise- og avbestillingsforsikring
Betaler du minst halvparten av reisens kostnader til transport og/eller overnatting, får du reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet. Forsikringen gjelder både sykdom og tyveri av verdisaker i ferien. Den gjelder også ved forsinkelser i forbindelse med flyreise. Reiseforsikringen gjelder reiser inntil 90 dager, og er gjeldende for kortholder og inntil tre medreisende.

4. Forsikret mot ID-tyveri
Så mange som 150.000 nordmenn har opplevd at noen har brukt deres identitet til å begå straffbare handlinger, blant annet ID-tyveri. Bruker du Eika Kredittkort, er du forsikret mot slik svindel (gjeld ikke Eika Ansatt og Eika Bedrift). Det forutsetter at kredittkortet har vært brukt de siste 45 dagene, eller har utestående rentebærende kreditt.

5. Full handlefrihet
Hoteller og leiebilselskaper reserverer ofte større summer i kortet ditt enn den avtalte prisen du skal betale. Dette fordi de de tar høyde for at du kan gjøre skade på rommet eller bilen du leier. Bruker du et vanlig bankkort, kan det føre til at du plutselig har mindre penger å rutte med enn du hadde planlagt. Det er derfor ekstra lurt å ha som hovedregel å alltid bruke et kredittkort for slike formål, så har du alle pengene dine tilgjengelig til enhver tid.