Når du har funnet eiendomsmegleren du vil bruke, legger dere sammen en plan for salgsprosessen:

Fremdriftsplan

Eiendomsmegleren setter opp en fremdriftsplan som inneholder oversikt over når takstmannen kommer, korrektur av prospekt, når boligen legges ut for salg og kanalene boligen skal markedsføres i.

Klargjør boligen for salg

Husk at boligen din konkurrerer med mange andre boliger. Du bør derfor bruke tid på å klargjøre boligen for salg.

Hør gjerne med eiendomsmegleren din om hva han eller hun tenker er lurt, og pass på at fotografen kommer en dag det er fint vær. Bilder har mer å si enn du kanskje tror.

Skap et godt helhetsinntrykk

En ryddig bolig gir inntrykk av å være større. Boligen bør være møblert, men ikke mer enn at den gir inntrykk av god plass.

 Rengjør, rydd og luft godt, også i garasje og boder. Reparer småting som er ødelagt og gjem unna løse ledninger. For å løfte helhetsinntrykket av boligen du skal selge kan enkle grep som å male og bytte kjøkkenfronter være lurt. Å male er den letteste og mest effektive måten å endre boligen på. Lyse og nøytrale farger er det beste når du skal selge hjemmet ditt

Endringer i avhendingsloven

Fra 1. januar 2022 ble det gjort endringer i avhendingsloven. Selger er pliktig til å oppgi all informasjon om boligen og den kan dermed ikke selges med forbeholdet "som den er". For deg som selger betyr dette at du selv er ansvarlig for å sette deg inn i informasjon om boligens tilstand og andre salgsdokumenter. På den måten blir ansvaret for skjulte feil og mangler delt mellom selger og kjøper og sikrer en tryggere bolighandel for alle.