Nå har vi lansert en ny løsning med gebyrfri, elektronisk faktura via Digipost. Løsningen er beregnet for bedrifter som ikke er registrert i ELMA-registeret, men som ønsker å ha elektronisk faktura tilsendt. Finn ut mer om de ulike faktureringsalternativene og velg den som passer best for din bedrift.

EHF-faktura

Er bedriften registrert i ELMA-registeret vil du motta kredittkort fakturaen som EHF-faktura.

EHF står for Elektronisk Handels Format, som er et standard format for elektroniske fakturaer. Stadig flere bedrifter krever elektroniske faktura når de kjøper og selger produkter og tjenester.

EHF-faktura har flere gunstige fordeler:

  • Bedriften sparer tid og ressurser på elektronisk håndtering av faktura
  • Mindre tid brukes til manuell behandling
  • Elektronisk faktura, kreditnota og purring vil spare miljøet for papir og sending av dokumenter med fly- og biltransport til posten
  • Bare ett sted å levere og hente dokumentene

Elektronisk faktura via Digipost

For å motta faktura elektronisk og gebyrfritt i Digipost må du ha en firmaprofil i Digipost. Når det er opprettet vil fakturaene automatisk sendes dit fra og med desember 2022. Dette gjelder kun for firmakunder som ikke allerede er registrert i ELMA og mottar EHF.

Papirfaktura

Er bedriften ikke registrert i ELMA-registeret og heller ikke opprettet firmaprofil i Digipost, må vi sende papirfaktura. I dette tilfellet påløper det et faktureringsgebyr på 40 kroner.

Har du EHF-faktura eller elektronisk faktura via Digipost, men ønsker papirfaktura i stedet, kan du ta kontakt med vårt kundesenter så ordner vi det.