For de fleste lønner det seg både tidsmessig og økonomisk å ha både bank- og kredittkort hos samme bank. Bankkortet bruker man til dagligdagse kjøp, og kredittkortet brukes til blant annet netthandel, inkludert strømmetjenester og apper, samt til de litt større kjøpene. Kredittkortet bør også benyttes ved bestilling av reiser, bilutleie og hotell, sier Sverre Skagestad, fagsjef Kort og Betaling i Eika Gruppen.

Vi ønsker å hjelpe kundene våre å få mer flyt i hverdagen, der mest mulig går av seg selv. De færreste har lyst til å bruke en masse tid på å finne ut av betalingsløsninger eller stadig legge inn nye kortnummer i diverse apper. Med to kort fra oss og samme PIN kode på både bank- og kredittkortet er det litt mindre å holde styr på, sier han.

Hva er forskjellen på bank- og kredittkort?

Bankkort, også kalt debetkort, er tilknyttet bankkontoen din. Det kan benyttes så lenge det er penger på kontoen. Bør brukes i det daglige, for eksempel til vanlige innkjøp og forbruk. I dag er det normalt at man får sitt første bankkort for barn ved skolestart. Deretter får man ungdomskort i tenårene, og et bankkort for voksne etter man blir 18. Kortene har funksjonalitet tilpasset de ulike aldersgrupper, og gir en trygg og sømløs betaling i hverdagen. Bruker du bankkortet fra oss kan du akkurat nå være med i trekningen av 10000 kroner. 

Bruk bankkortet og vær med trekningen av 10000 kroner. 
Finn hverdagsflyten og vinn, sjekk hvordan her

 

Visste du at 87 % av nordmenn har ett eller flere kredittkort? Alle over 18 år bør søke om kredittkort fra oss. Kortet har en fast definert beløpsgrense som du kan bruke av, og tilbakebetale senere. Du kan bruke opptil grensen du har fått, og så lenge du betaler før forfall betaler du ikke renter. Husk å bruke kortet fornuftig – ikke benytt det til langsiktig finansiering. Du får mest utbytte av kredittkortets fordeler og rabatter når du betaler hele regningen i tide.

Visste du at 87 % av nordmenn har ett eller flere kredittkort? Alle over 18 bør søke om kredittkort fra oss. 
Finn ut mer om kredittkort, om fordeler, rabatter og søk her.

Finn hverdagsflyten med digitale kort i mobilbanken

Vi kan ikke hjelpe deg å huske hvor du har lagt lommeboken, men med digitale kort har du bank- og kredittkortene dine alltid tilgjengelig. Det er praktisk å ha oversikt over både bank- og kredittkort i samme app – da flyter hverdagen så mye bedre!

Finn ut mer om dine digitale kort  

Kredittkort fra oss gir deg mange fordeler

Lurer du på om du burde ha et kredittkort hos oss? Disse fordelene får du:

  1. Reise-, avbestillings- og ID-tyveriforsikringer er inkludert
  2. En rekke gode fordeler, kampanjer og rabatter
  3. Kortet er perfekt til reise – du får gode tilbud på hotell og leiebil
  4. Det lønner seg å ta ut penger med kredittkortet i minibank når du er i utlandet
  5. Ingen årspris og fleksibel tilbakebetaling, med inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
  6. Gode reklamasjonsrettigheter og trygghet mot kortsvindel
  7. Du har en buffer hvis uventede utgifter oppstår, som at TV-en ryker eller du får en stor tannlegeregning
For de fleste lønner det seg både tidsmessig og økonomisk å ha både bank- og kredittkort hos samme bank, sier Sverre Skagestad, fagsjef Kort og Betaling i Eika Gruppen. 

Ikke funnet hverdagsflyten i økonomien enda?

Vi har dyktige rådgivere som sitter klare til å hjelpe deg med å få god kontroll på hverdagsøkonomien.

Klar for to kort fra oss i lommeboka?

  • Søk om kredittkort her, og få svar med det samme.
  • Bankkort kan du bestille i mobil- eller i nettbank, du får det i posten innen 7-10 dager. Ønsker du hjelp underveis er det bare å ta kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne.