Når det er snø og kaldt, er det en del ekstra å tenke på når man har kjæledyr. Mange tenker kanskje at hunden og katten har jo pels, så de fryser ikke. Men det stemmer ikke - de kan fryse like mye som oss, og kan pådra seg skader i kulda.

1. Påkledning etter vær og vind:
Kle både deg selv og kjæledyret ditt etter vær og vind. Hunder er av ulik størrelse og har variert tykkelse og tetthet på peisen, som gjør at det er stor forskjell på hvor godt hunder tåler kulde. En liten hund taper mer varme enn en stor hund, og en hund med tykk pels isolerer varme på en bedre måte enn hunder med tynn pels. Vurder om din hund trenger isolerende potesokker og/eller dekken på tur.

2. Refleks:
Vinteren er mørketid, og det er viktig for både to- og firbeinte å gjøre seg godt synlige i mørket. Det finnes stort utvalg av ulike reflekser til både hunder og mennesker på markedet.

3. Veisalt:
Veisalt tørker ut potene som fører til sprekker, og når det kommer salt inn i sprekkene vil det svi. Det er derfor viktig å skylle eller tørke potene godt etter en tur på saltet vei. Eventuelt bruke potesokker for å beskytte. Dersom hunden din får tørre sprukne poter, bør du bruke potesokker på tur og smøre potene med en fet potesalve inntil de er bedre.

4. Snø og is:
Både hunder og katter kan få klumper av snø som sitter fast i pelsen mellom tærne. Dette kan forhindres ved å klippe vekk pelsen som stikker ut mellom tærne, eventuelt bruke potesokker for å forhindre dannelse av snøklumper. Frostskader kan også forekomme, og spesielt utsatt er poter, pung, haletipp, ører og nese. For å hindre frostskader er det lurt å bruke dekken, potesokker eller potesalve og liggeunderlag på tur, men også unngå å la hunden ligge bundet fast ute eller i en kald bil over tid.

5. Unngå overvekt:
Hvis du vet at kjæledyret ditt har redusert aktivitetsnivå om vinteren, er det lurt å velge et passende fôr ut ifra alder og aktivitetsnivå.