Pensjonssparing blir bare viktigere og viktigere, og dagens pensjonister er friskere og sunnere, og trolig vil de leve lenger enn tidligere generasjoner (Kilde SSB). Pensjonen fra Folketrygden og pensjonsutbetaling fra arbeidsgiver vil derfor ikke være nok å leve av når forventet levealder øker. For at pensjonen skal strekke til, vil det derfor være behov for at vi står lenger i arbeid og at vi sparer mer på egen hånd.

For å gjøre det enklere for deg og meg å ta grep om egen pensjonssparing ble Egen pensjonskonto lansert. Her forklarer vi kort hva Egen pensjonskonto er og hvorfor det er lurt å ha kontoen i banken. Synes du det er enklere å prate med oss? Avtal et møte med oss!

Hva er Egen pensjonskonto?

Egen pensjonskonto (EPK) ble lansert i 2021 og gjelder for alle som jobber i privat sektor. Dette er en konto som samler pensjonssparing fra tidligere arbeidsforhold og pensjonssparing fra dagens arbeidsgiver inn på en og samme konto. 

Egen pensjonskonto skal gjøre det enklere og mer oversiktlig å forstå hvor mye du vil få utbetalt som pensjonist. På denne måten kan du få bedre oversikt og kontroll over hvor mye du vil få utbetalt, og dermed også se hvor mye det er lurt å spare på egen hånd i tillegg.

Egen pensjonskonto i banken

Det er flere fordeler ved å samle pensjonen din på Egen pensjonskonto hos oss:
 • Du får gratis personlig rådgivning hos en av våre dyktige rådgivere
 • Du får god hjelp til å sette opp en spareplan tilpasset deg, dine ønsker og din økonomi
 • Du vil få en bedre pekepinn på hvor mye du vil få utbetalt når du blir pensjonist
 • Du kan enkelt gjøre justeringer på sparebeløp eller spareprofil
 • Du får muligheten til å investere pensjonen din i bærekraftige fond
 • Ved å samle hele økonomien din i banken, vil du ha en bedre total oversikt over din egen økonomi

Slik får du Egen pensjonskonto i banken  

Det er to måter å få Egen pensjonskonto i banken:

 1. Du kan logge inn i spareappen Smartspar.
  a. Trykk på «Pensjon fra arbeidsgiver» . 
  b. Trykk på knappen «Se hva du får i pensjon».
  c. Velg «Flytt til Eika Egen pensjonskonto».
 2. Du kan avtale et møte med en rådgiver i banken. Sammen tar vi en samtale og finner en god løsning for deg og din økonomi. I dette møtet flytter vi pensjonskontoen din til banken. 

Gode råd til deg om Egen pensjonskonto:

 • Sjekk hvor mye du får i pensjon. Dette gjør du på nettsidene til norskpensjon.no. Det kan være komplisert å få den nødvendige oversikten over hva du kan forvente å få utbetalt som pensjonist og hvor mye du bør spare på egen hånd.
 • Et godt råd er derfor å kunne snakke med en rådgiver og ha pensjonskontoen din hos en bank der du har denne muligheten
 • En rådgiver kan gi deg personlige råd basert på dine ønsker og din økonomi, og sammen med deg finner dere den løsningen du blir fornøyd med. 
 • En rådgiver strekker seg gjerne litt lenger enn en «chat bot» og finner gode løsninger for deg.
 • Ved å gjennomføre en pensjonssamtale hos oss, vil du både forstå pensjon litt bedre enn da du gikk inn i banken og du får personlige råd basert på din økonomiske situasjon. 

Avtal et møte med en rådgiver her